Валентин Михов: Всички политици започнаха да разбират от футбол в един ден

Валентин Михов: Всички политици започнаха да разбират от футбол в един ден

„Защо всички политици започнаха изведнъж да разбират от футбол в един ден? Моите адмирации към тях, но ако бяха направили една стратегия преди 33 години за строителство на стадиони, за възпитание на децата с подходящи треньори, педагози и психолози, сега щеше да е друго”.

Така бившият шеф на Българския футболен съюз Валентин Михов коментира по Нова ТВбезредиците по време на протеста на футболни фенове в София.

Според него щом протестът е бил разрешен, е трябвало по-сериозна подготовка, за да не се стига до безредици. „Направи така, че да няма ранени полицаи и граждани”, поясни той.

Той си припомни незабравимият 17 ноември 1994 г., когато националният ни отбор победи Франция с 2:1.

„Това беше като рожден ден за мен. Сякаш се родих. Дай боже отново да се случи подобен успех. Тогава се държеше на възпитанието, тренировките, учението, за разлика от сега. Но основното, което искам да кажа, е, че бързо се отделихме от основата си, от това, което правеше българския футбол. Христо Стоичков, Красимир Балъков – големи футболисти. Имах щастието да попадна в един отбор с тях, като президент”, коментира бившият шеф на БФС.