АКТУАЛНИ

Словашкият премиер Роберт Фицо обяви своето завръщане по драматичен начин

Словашкият премиер Роберт Фицо обяви своето завръщане по драматичен начин

„Скъпи прогресивни либерални медии и опозиция, съжалявам, че оцелях, но се завърнах“, публикува Фицо във Facebook, придружено със снимка на него, седнал на бюро, с видима лекота.

Фицо беше прострелян няколко пъти на 15 май при опит за убийство и прекара последните два месеца, възстановявайки се от контузиите си.

Във вторник словашкият премиер присъства на първото си парламентарно заседание след атентата. Миналия петък той направи и първата си публична изява, изнасяйки реч, в която осъди прогресивните идеологии и похвали посещенията на унгарския премиер Виктор Орбан тази седмица в Киев и Москва.

В понеделник Фицо присъства на фотосесия в жътвата на ръжта и повтори, че Словакия ще продължи да забранява вноса на определени селскостопански стоки от Украйна.

„Няма да се поддаваме на модните тенденции и няма да отстъпим, когато става дума за внос на селскостопанска продукция от Украйна. Все още е вярно, че има определен списък, ние го наричаме списък със санкции, на определени продукти, които не възнамеряваме да внасяме от Украйна“, каза той.

Източник: Mediamall

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News