След ужасът с Ковид, нова мистериозна пневмония плъзна в училища в Китай

След ужасът с Ковид, нова мистериозна пневмония плъзна в училища в Китай

Нова мистериозна пневмония плъзна в училища в Китай, като експерти коментират, че случващото се напомня на първите дни от пандемията от COVID-19, съобщава Daily Mail.

Болниците в Пекин и Ляонин са сред „затрупаните с болни деца“, докато училищните занятия са „на ръба на спирането“, според местни медии.

Нова мистериозна пневмония

При децата се проявяват необичайни симптоми, които включват възпаление на белите дробове и висока температура – но без кашлица или други симптоми.

Но новото огнище може да е свързано с Микоплазмена пневмония, известна още като ходеща пневмония. Други болници в Китай също са препълнени с хора, проявяващи симптоми на респираторни болести.

Директорът на детски медицински център Китай каза:

“Това е първата вълна от инфекции с Мокоплазмена пневмония, откакто повечето мерки за ограничаване на Covid-19 бяха премахнати в началото на тази година. Вълната изглежда особено свирепа след Националния празник в началото на октомври. В сравнение с предходни години открихме повече пациенти със смесени инфекции, лекарствена резистентност и лобарна пневмония“.

Това беше Ковид вълната

Няма да има по-сериозни ситуации.Има немалко хора, които имат лека клиника, но не търсят личния лекар, не са се изследвали и са сред обществото.” Това каза в ефира на NOVA ,националният държавен здравен инспктор Ангел Кунчев.

“Вълната на ковид протича доста по-леко, коментира той. Има немалко хора, които имат лека клиника, но не търсят личния лекар, не са се изследвали и са сред обществото. Бройката карантинирани няма риск да повлияе на изборите. А при очевидно слабата активност на хората няма риск и от зарази в изборните секции”, каза той.

Хората дори с леки симтоми да пазят околните, при излизане да носят маска

” 3 до 5 пъти повече от официално регистираните са заболелите от ковид на ден у нас. Така е с всяко респираторно заболяване, много хора го карат на крак. Няма да стигнем до картината от месеците на пандемията.”

Китай и Ковид

Китай няма да изисква от пристигащи пътници да представят отрицателен резултат от тест за КОВИД-19, съобщиха властите преди седмица. Това е голяма стъпка за премахване на ограниченията, пише Ройтерс.

Китай сложи край на политиката си за “нулев ковид” едва през декември миналата година. Това стана след продължителни тежки ограничения, които включваха блокирането на цели градове и налагане на дългосрочна карантина на заразени хора.