След поредното „ново начало“, България на Илиан Илиев ще търси изненадата срещу устремената към Евро 2024 Унгария

След поредното „ново начало“, България на Илиан Илиев ще търси изненадата срещу устремената към Евро 2024 Унгария

България излиза срещу Унгария в европейска квалификация, която ще остане в историята като един от най-скандалните моменти в историята на родния футбол.  Началото на срещата на Националния стадион „Васил Левски“, която ще се проведе без публика, ще бъде даден в 19:00 часа с първия съдийски сигнал на поляка Даниел Стефански.

Първоначално двубоят трябваше да се проведе на националния стадион “Васил Левски“, но след препоръката от УЕФА срещата беше преместена в Пловдив. Последва безпрецедентна сага около стадиона на Ботев (Пловдив), като след няколко дена се взе решение, че „Колежа“ няма да приеме двубоя.

Впоследствие на фона на скандала дори се заговори за служебна загуба за България, изваждането ни от квалификационната група и последващи допълнителни санкции за българския футбол.

 След това се появи вариант домакин на квалификацията да бъде стадиона на Арда(Кърджали) в Кърджали, след което УЕФА официално върна мача в София, което обори твърденията на БФС, че двубоят няма да мръдне от Пловдив.

 След края на цирка, дойде време за футбол. Днешният двубой е дебютен за новия селекционер Илиан Илиев. Варненския специалист пое националния отбор в много труден момент, след уволнението на Младен Кръстаич и факта, че България все още търси първата си победа през 2023 година.

 България е в слаба форма, като няма победа вече точно една година – от победата над Кипър с 2:0 в приятелска среща. Тимът няма шансове да се класира в следващата фаза и ще се надява на добро представяне. Новият треньор Илиан Илиев ще опита за краткото време, в което е на този пост, да направи промени, с които да донесе нужния резултат с по-добра игра.

 Тимът на Унгария е първи в групата, като при победа ще гарантира участието си на Евро 2024, както и първото място в група G. „Маджарите“ са в изключителна форма и са допуснали едва 4 гола в шестте си мача дотук, което ги прави с най-добрата защита в групата. Голямата звезда на тима Доминик Собослай ще е под светлините на прожекторите, като именно той отбеляза страхотен гол срещу България в Будапеща.