СКАНДАЛ! Ето каква е присъдата на убиеца на влюбените Ани и Явор

СКАНДАЛ! Ето каква е присъдата на убиеца на влюбените Ани и Явор

19-годишният Адриан Антонов е осъден на 9 години затвор за смъртта на 24-годишната Ана-Мария Малчева и на 22-годишния Явор Стоянов, които бяха блъснати от него на столичния бул. „Сливница“ миналия май.

След като Антонов се призна за виновен, съдът намали присъдата му на 6 години.

Младежът няма да има право да шофира в следващите 9 години.

Разочарование от размера на наказанието, твърдо намерение да го обжалват пред Софийския апелативен съд и готовност да продължат битката си, заедно с други родители на деца и младежи, загинали на пътя, за по-строги наказания за причинилите смърт на пътя. Така в едно изречение може да се обобщи реакцията на родителите на Ани и Явор.

Делото за смъртта на младия мъж и жена приключи за около три часа. Като исканията бяха на двата полюса – от 15 години затвор преди редукцията – на семействата на двамата загинали, до условна присъда.  След редукцията, поискана от защитата на Адриан.

Самият той проговори за първи път в последната си дума, да помоли за снизхождение. Каза, че се срамува от себе си и няма очи да погледне нито близките на Ани и Явор, нито съдебния състав. Както и че искрено се разкайва и няма никога да си прости за стореното.

Преди да обяви размера на наказанието съдия Биляна Вранчева се обърна към всички с думите, че съдебният състав е наясно с чудовищната мъка на близките на загиналите, както и с чудовищната вина, която изпитва подсъдимият и мотивира средният размер на наказанието с баланса между отежняващи и обстоятелства в полза на Антонов.

 

Източник: БЛИЦ

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News