Руските сили унищожават оръжия западно производство в района на Херсон

Руските сили унищожават оръжия западно производство в района на Херсон

Руската бойна група „Днепър“ е унищожила украинското западно оръжие в района на Херсон, се казва в съобщение на руското министерство на отбраната, пише ТАСС.

„Руските артилерийски подразделения продължават да изпълняват бойната си мисия в специалната военна операция, поразявайки артилерийските позиции на украинските въоръжени сили, унищожавайки отбраната, потискайки командните пунктове и огневи средства на противника. Екипажите на Мста-Б от бойна група „Днепър“ унищожиха въоръжение и техника западно производство на украинската армия с контрабатареен огън в района на Херсон“, се казва в съобщението.

Министерството на отбраната добави, че руските сили използват високоточни боеприпаси, за да нанесат възможно най-големи щети на бронираната техника и войските на противника. Операторите на дронове наблюдават работата на екипажите на гаубиците, коригират огъня и докладват резултатите от атаките на тези на огневи позиции в реално време.

„[Те] най-вече се опитват да прекосят [Днепър] през нощта; по-голямата част от действията и работата се извършват през нощта, докато се опитваме да попречим на врага да достигне този бряг“, каза командир на екипаж с позивна Куба.

Msta-S е самоходна 152 mm гаубица, предназначена за унищожаване и потискане на различни видове бойна техника и войски на противника, унищожаване на отбранителни обекти и възпрепятстване на маневрата на пехотата и резервите на противника. Министерството на отбраната на Русия многократно публикува видеозаписи, показващи как тези гаубици поразяват вражески цели в рамките на специалната военна операция в Украйна.

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News