„Reuters“: Екипът на президента Байдън ще похарчи 50 милиона долара, за да дискредитира Тръмп

"Reuters": Екипът на президента Байдън ще похарчи 50 милиона долара, за да дискредитира Тръмп

Екипът на президента Джо Байдън планира да фокусира предизборната си кампания върху присъдите на републиканския кандидат Доналд Тръмп, като част от мащабна рекламна стратегия на стойност 50 милиона долара.

Тази инициатива ще стартира преди първия президентски дебат между двамата претенденти, насрочен за 27 юни, според информация от Reuters.

Тази тактика представлява значителна промяна в подхода на Байдън към коментирането на присъдите на Тръмп. Първоначално президентът избягваше да се ангажира с правните проблеми на Тръмп, но новата стратегия цели да изостри вниманието към тези въпроси.

На 30 май, Доналд Тръмп беше признат за виновен по 34 обвинения за фалшифициране на бизнес документи от съдебни заседатели в Ню Йорк. Въпреки това, кампанията на Тръмп не е отговорила на исканията за коментар по случая.

С по-малко от пет месеца до изборите, Байдън и Тръмп са изравнени в националните социологически проучвания. Тръмп обаче запазва преднина в ключовите щати. Те ще решат изхода от изборите, както показват проучвания, проведени преди издаването на присъдата. По отношение на икономическите въпроси, включително инфлацията, Тръмп се радва на по-високи оценки сред избирателите в сравнение с Байдън.

 

Източник: Труд

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News