Премиерът Денков: Отказът на НС да стартира работа се надявам да е момент на слабост за преосмисляне на изборните резултати

Николай Денков към ЦИК: Имате време да преразгледате решението си и да върнете машините

Министър-председателят Николай Денков коментира днешния отказ на Народното събрание да започне работа като напомни, че на депутатите, че имат важна работа, от която зависи бъдещото развитие на страната.

„През следващите 5 седмици Народното събрание има да свърши три важни неща: да приеме бюджета за 2024, промени в Конституцията и да създаде правила и процедура за избор на новата антикорупционна комисия.

От това как ще бъдат решени тези задачи зависи как ще се развива България през следващите 3 години.

Надявам се днешния отказ на Народното събрание да стартира работа да е момент на слабост, свързан с нуждата на партиите да преосмислят резултатите от изборите и да видят как ще продължат напред. Но действията им през следващите дни ще покажат кои се интересуват от тяснопратийните интереси и кои от съдбата на България.

Ние, от наша страна, Министерски съвет ще продължи да работи по изпълнението на своите задачи и ангажименти. Например, днес ще приемем актуализирания план за приемане на еврото от 1 януари 2025″, каза Денков.