Петър Стойчев с ново постижение

Петър Стойчев с ново постижение

Петър Стойчев стана първият българин, който преплува протока Гибралтар по правилата на Oceans seven.

Той премина дистанция от 16.4 км за 3 часа и 46 минути и вече има три преплувани маратона от Oceans seven след Ламанша и протока Кук. Стойчев сподели, че през следващия месец планира да направи опит да преплува канала Молокай в Хавай.

„Горд съм да ви съобщя, че постигнах нов успех – както за мен, така и за България. Станах първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven с текстилен бански (без неопрен)! Времето, което постигнах, е 3 часа и 46 минути, а изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км.

Щастлив съм, че плуването ми завърши успешно и благодаря на всеки един от вас за уважението и подкрепата! Гордо мога да заявя, че вече съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven (Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар). Остават още четири маратона! През месец май планирам да преплувам канала Молокай в Хавай, най-дългия и тежък маратон от седемте!“, написа Стойчев в профила си във „Фейсбук“.

„Респект към професионализма и всеотдайността на моя екип! Иван Златинов и Красимир Туманов, благодаря ви! Също така благодаря на моето семейство, което е с мен тук в Тарифа и ме подкрепяше! Благодаря и на всички партньори, които застанаха зад нас!“, написа още плувецът.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News