Петър Мицин: Имам сили за финал на Игрите в Париж

Петър Мицин: Имам сили за финал на Игрите в Париж

Намиращият се в отлична форма Петър Мицин вярва, че има потенциал да плува на олимпийски финал на Игрите в Париж догодина. Българинът постигна изключителни успехи през тази година, като спечели седем медала от европейски и световни първенства при юношите. Като за капак на всичко той записа световен рекорд за юноши на 400 метра свободен стил на Европейското в Белград.

Талантливият ни плувец говори пред медиите в столичния пресклуб „България“, където днес наставникът му Николай Вакареев беше отличен с приза „Треньор на месеца“ като победител в традиционната журналистическа анкета за август.

„Изключително съм доволен от резултатите, които постигнах в последните два месеца. Най-сладка беше победата на 400 свободен стил на Европейското в Белград, постигната със световен рекорд за юноши.

Времето 3:44.31 щеше да бъде шесто във финала на Олимпиадата в Токио преди две годинии това ми дава увереност, че имам сили да плувам финал на Игрите в Париж догодина. Ще се трудя да превърна тази мечта в реалност.

„Оставам тук. Не виждам как ще подобря времената си, ако отида в САЩ“, каза Мицин.

Източник:anons.bg