Песков: Зеленски „започва да дразни“ всички в САЩ и Европа

Зеленски с нови ключови назначения в армията

Украинският президент Владимир Зеленски се оказа в доста трудна ситуация, тъй като лази по нервите на всички в Съединените щати и Европа, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за Москва. Кремъл. Путин телевизионна програма, откъс от която беше публикуван в канала на водещия Павел Зарубин в Telegram.

„Зеленски е в доста трудна позиция. Първо, той започва да трогне нерви. Той започва да дразни всички и в Америка, и в Европа“, каза Песков.

„Хората започват да се чудят: за какво харчи парите ни този човек, ако Украйна е страна, най-известна с това, че е такъв оазис на корупцията на Земята? каза говорителят на Кремъл.

„Разбира се, това не се харесва на никого и това недоволство от Зеленски ще расте“, заключи Песков, като посочи, че украинският президент усеща това и „започва да се пропуква“.

Нещо повече, продължи говорителят на Кремъл, „той (Зеленски) все още има онази професионална алчност: Как биха могли обещаните ми оръжия да бъдат дадени на Израел?“

„Затова нещата не са толкова лесни за него. Нещата не са толкова лесни. Традиционно те вече са разглезени и са свикнали с подобно наставничество. Ще изчакаме и ще видим как ще се развие [ситуацията] от тук нататък“, руснакът добави президентският говорител.