Официално: Община Пловдив няма да предостави „Колежа“ на България

ПОРЕДЕН АБСУРД ОТ БФС: Националите играят без публика в Пловдив заради страх от протест

Община Пловдив не може да предостави стадион „Христо Ботев“ на родната централа за периода 14-16.11.2023 г. Това съобщиха официално от пресцентъра на общината във връзка с провеждането на европейската квалификация между националните отбори на България и Унгария, която е насрочена за 16 ноември (четвъртък) от 19:00 часа. 

Така УЕФА може да нанасе много сериозен удар по българския футбол, ако евроквалификацията България – Унгария не се изиграе на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, каквато е разпоредбата на европейската централа.

„В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава днес решението си от петък, а именно – няма възможност да предостави на родния съюз за ползване стадион „Христо Ботев“ в периода 14-16.11.2023 г.

В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД „Колежа“, съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.

Към днешна дата ДЗЗД „Колежа“ извършва СМР на сектори „Б“ и „Г“ и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок.  Предвидените СМР се извършват с тежка техника, уточняват от фирмата-изпълнител“, се казва в позицията на Община Пловдив.

„Всички дейности са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на ФК „Ботев“ Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони“, се казва в становището на ДЗЗД „Колежа“.

„Предвид всичко изложено и воден единствено от грижата за живота и здравето на гражданите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион „Христо Ботев“ не може да бъде използван от футболната ни централа в периода 14-16 ноември 2023 г.“, заявиха официално от Община Пловдив.