NBC: Участието на Байдън в изборната надпревара зависи от решението на съпругата му

NBC: Участието на Байдън в изборната надпревара зависи от решението на съпругата му

Бъдещото участие на президента на САЩ Джо Байдън в изборната надпревара зависи от съпругата му Джил Байдън, съобщи телевизионният канал NBC, позовавайки се на източници.

Очаква се Байдън да обсъди бъдещето на кампанията си за преизбиране със семейството си в Кемп Дейвид в неделя.

„Единственият човек, който има най-голямо влияние върху него, е първата дама. Ако тя реши, че трябва да има промяна на курса, ще има промяна на курса“, каза един от източниците. Друг източник потвърди, че „вземащите решения са двама души – това са президентът и съпругата му“.

По-рано порталът Axios заяви, че Байдън ще се откаже от президентската надпревара, ако семейството и приятелите му решат така, като добави, че сред такива хора са Джил Байдън, по-малката му сестра Валери Байдън, приятел и съветник Тед Кауфман, както и малък група сътрудници на Белия дом.

По-рано тази седмица се проведе първият телевизионен дебат от действащия и бивш президент на САЩ – Джо Байдън и Доналд Тръмп – в Атланта (Джорджия). Според бърза анкета на CNN, две трети от зрителите казват, че Тръмп е спечелил. Wall Street Journal съобщи по-рано, че неуспешното, както те смятат, представяне на Байдън в дебата предизвика паника сред демократите в Конгреса. Някои от тях се надяват да намерят нов кандидат за президент на Демократическата партия.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News