Медведев: Никой не чака Армения и Украйна да се присъединят към Европейския съюз

Медведев: Никой не чака Армения и Украйна да се присъединят към Европейския съюз

Западът няма намерение да кани Армения да се присъедини към Европейския съюз (ЕС) и Украйна също не трябва да очаква това в близко бъдеще, пише заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в своя статия за в. „Российская газета“ .

„Вековното приятелство между народите на Русия и Армения, скрепено от съюзническите отношения в рамките на ОДКБ [Организацията на Договора за колективна сигурност] и ЕАЕС [Евразийския икономически съюз], отдавна е трън в очите. на Вашингтон и неговите съюзници“, каза Медведев.

„Бяха използвани значителни сили, за да се въвлече закавказката република в евроатлантическия лагер“, продължи той.

Медведев предупреди, че „златните планини“, включително членството в Европейския съюз, са били предложени на Ереван в замяна на пълната лоялност на Армения.

 

„Но не бива да се заблуждаваме, защото подобни обещания са просто стръв в неоколониален капан за мишки. Никой няма намерение да отвори вратите на „клуба на избраните“ за арменския народ“, отбеляза той.

„Просто попитайте необандеровските националисти дали са успели да получат членство в ЕС. Не, и няма да им го дадат скоро. И ще им го дадат ли в крайна сметка?“ добави Медведев.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News