АКТУАЛНИ

ИЗВЪНРЕДНО! Задава ли се правителство „Борисов-4“?

ИЗВЪНРЕДНО! Задава ли се правителство "Борисов-4"?

Цунамито не събори този модел, който изплува като Ноев ковчег. Четири години по-късно се оказва, че тъпчем на едно място…

Задава ли се правителство „Борисов-4“ или идва нов месия? На тези въпроси отговаря политологът Петър Чолаков.

„Експертна формула, реализирана с мандата на ГЕРБ-СДС с премиер от тях. Правителство с немного ясно изразен партиен профил, да няма лидери, ясни партийни фигури. Това е печелившата формула“. 

Това каза пред БНР политологът Петър Чолаков. 

Според него не е реална политическа възможност Бойко Борисов да се върне като министър-председател. 

„Росен Желязков е вариант. Може звездата на Мария Габриел да изгрее. Реставрацията на модела „ГЕРБ – ДПС“ е абсолютен факт. Протестната вълна приключа с тази реставрация.

Цунамито не събори този модел, който изплува като Ноев ковчег. Четири години по-късно се оказва, че тъпчем на едно място… Сега се очертава друг тип протестен вот от формации, които не са евроатлантически – като „Възраждане“. Това е антиевропейска вълна, не просто антисистемна“. 

По думите му резултатите от изборите показват, че експериментът с Делян Пеевски и Джевдет Чакъров начело на ДПС е по-скоро успешен, а лидерският пост на Корнелия Нинова се бетонира и „няма основания за драма в БСП“. 

„Има нарастващо недоволство в политическата система. От една старана е ниската активност. Между 3 и 4% са „Не подкрепям никого“, силен протестен вот. Температурата в политическата система се е повишила. Близо 70% от българските избиратели не се припознава в това, което се лансира като водещи политически субекти. Има потенциал за поредния нов месия“. 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News