ИЗВЪНРЕДНО! Разкриха подробности за руската атомна подводница край бреговете на Куба! Ще има ли нова КАРИБСКА КРИЗА?

ИЗВЪНРЕДНО! Разкриха подробности за руската атомна подводница край бреговете на Куба! Ще има ли нова КАРИБСКА КРИЗА?

Ядрената подводница „Казан“ предизвиква безпокойство сред САЩ и НАТО поради своите характеристики

Руската атомна подводница „Казан“, която навлезе в пристанището на Хавана предишния ден, предизвиква безпокойство сред американските политици и представители на Северноатлантическия алианс заради характеристиките си, пише Business Insider.

„Американски политици и служители на НАТО отдавна изразяват загриженост относно възможностите на „Казан“ и други подобни подводници“, се казва в материала.

Както посочи журналистът, западните страни са разтревожени от огневата мощ и технологията за ниска забележимост на подводниците от проект 885М „Ясен-М“ и точно такъв подводен крайцер сега се намира край бреговете на Куба.

Наблюдателят подчертава, че подводниците от този тип са трудни за откриване и носят най-модерното тежко оръжие на руските сили, включително новия хиперзвуков Циркон.

Ден преди това руската атомна подводница „Казан“, фрегатата „Адмирал Горшков“, танкерът за доставки „Академик Пашин“ и спасителният влекач на ВМС „Николай Чикер“ влязоха в пристанището на Хавана.

Разнообразна тактическа група от четири кораба, включително спомагателни кораби, които тренираха прецизно управляеми ракетни оръжия в Атлантическия океан във вторник, ще направят официално посещение в пристанището на Хавана от 12 до 17 юни. В плановете на руските моряци са срещи с командването на кубинския флот и губернатора на Хавана, посещение на исторически и културни места.

 

Източник: ria.ru, Превод и редакция: MEDIAMALL

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News