Излъга ли БФС, че УЕФА е решила мачът с Унгария да е без публика?

Излъга ли БФС, че УЕФА е решила мачът с Унгария да е без публика?
Излезе наяве писмото, с което БФС моли УЕФА мачът с Унгария да се проведе без публика.

То е подписано лично от Борислав Попов, вицепрезидент на българската централа, и напълно противоречи на тезата на директорите на футбола ни, че УЕФА е решила феновете да не присъстват на стадиона. Репортерът на БНТ Бюлент Мюмюнов сподели писмото публично, а в групата на организаторите на протеста на привържениците се появи и неговият превод. Ето цялата публикаци на страницата на протеста:

„Рано или късно всяка лъжа излиза наяве. Мишките от БФС молят УЕФА за мач без публика с Унгария, никакво СДВР, никаква европейска централа. Страх тресе кочината️
️ОСТАВКИ НЯМА️ПРОТЕСТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ️
Превод на официалното писмо:

„Уважаеми г-н Теодоридис,

Обръщам се към Вас във връзка с предстоящата квалификация за ЕВРО 2024 между мъжките национални отбори на България и Унгария. Мачът е на 16 ноември 2023 г., четвъртък, от 21:45 ч. местно време на Националния стадион „Васил Левски“ в София.

БФС получи множество предупреждения и официален сигнал от МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи, че по време на мача се организира масов фенски протест и има значителни рискове от целенасочено гражданско неподчинение като средство за искане за оставката на ръководството на БФС.

Този протест, който е поредното усилие на г-н Димитър Бербатов и неговия екип да свалят легитимния президент и ръководство на БФС, беше разгласен в социалните и масовите медии и не само набира скорост, но и се разширява в конкретни призовава за умишлени действия на привържениците срещу протоколите и наредбите на УЕФА, за да бъдат санкционирани БФС и националния отбор.

Във връзка с това бих искал да помоля Вас, г-н Теодоридис, и експертите в УЕФА за съвет как БФС да се справи със ситуацията. За съжаление, имахме умишлени провокации на тълпата в миналото (България срещу Англия, 14.10.2019 г., квалификация за ЕВРО 2020), поради което бихме искали да поискаме вашата подкрепа и опит по този чувствителен въпрос.
Въпреки че съм сигурен, че организаторите на мача от администрацията на БФС и местните правоприлагащи органи ще направят всичко възможно, за да неутрализират заплахите, все пак бих искал да получа мнението на УЕФА за адекватните начини за справяне с това – било то частично или пълно затваряне на стадион, затягане на процедурите за сигурност и влизане, смяна на мястото или всяко друго предложение, което може да имате.

Благодаря ви предварително за съдействието в тази сложна ситуация.

Искрено ваш

Борислав Попов
Генерален секретар“

Източник: Бюлент Мюмюнов, БНТ.“