Леопард нападна момиче в зоопарка във Варна

Леопард нападна момиче в зоопарка във Варна

Леопард захапа момиче по пръста. Младата дама се надвесила над клетката на хищника заради снимка. За инцидента съобщиха от Зоопарка във Варна, където се разиграва случката.

„На 17.09.23 г. около 18:00 часа, по време на рутинен обход, пазачът на Зоопарк Варна забелязва младо момиче умишлено да се надвесва над оградата и да бърка през решетката на местообитанието на Леопарда с цел, да си направи снимка как докосва намиращите се вътре хищници. Въпреки явните предупреждения и мигновена реакция на члена от екипа на зоопарка, след пристигане на място установява, че момичето е ухапано по пръста от леопарда. Пазачът оказва адекватна първа помощ и след консултация с ветеринарния лекар на зоопарка, момичето е изпратено в спешен медицински кабинет за оказване на профилактична медицинска помощ“, съобщават за инцидента на страницата си във Facebook от Зоопарк Варна.

Докосването, храненето и притесняването на обитателите от зооколекцията е абсолютно забранено и е упоменато на информационни табели на цялата територия на зоопарка. Всички хищници се намират в специално проектирани местообитания, според нужните на конкретния вид, съобразени с всички мерки за безопасност и нарушаването на тези мерки е забранено, припомнят от зоопарка.

„Молим Ви да спазвате нашите правила при посещение на зоопарка, за да бъде вашето преживяване приятно, а ние – спокойни!“, призовават от екипа на зоопарка.