ГЕРБ няма да подкрепи Терзиев на балотажа. Борисов: Сега ние ще спасим София от спасителите

ГЕРБ няма да подкрепи Терзиев на балотажа. Борисов: Сега ние ще спасим София от спасителите

Тези избори са наказание за цялата политическа класа – 27% активност – това е абсолютна нелегитимност. Толкова малко гласували и толкова ниска активност – анализаторите и всеки от нас трябва да си направи извод защо вървим така надолу, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив.

Преди местните избори аз казах, че основната цел на ГЕРБ е да бъде първа политическа сила. Това услужливо не искате да го коментираме – силата на една партия е в цялата страна. Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са областни градове. В 71 общини кандидати за кметове на ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 областни града ГЕРБ е на балотаж, и то с водещ резултат влиза в балотажа, каза още Борисов.

Дори БСП и ДПС имат повече от „Промяната“като общински съветници в страната.

Когато печелехме изборите в София, печелехме с над 200 хиляди гласа, през 2019 г. Фандъкова спечели с над 249 хиляди гласа. Сега ПП и ДБ заедно имат 119 хиляди гласа в София – наполовината на това, което ние сме печелили. Изборите в София още не са завършили, така че резултатите на ГЕРБ са отлични на фона на останалите. Като политик с опит считам, че дори и фактът, че и „Възраждане“ и останалите партии вървят надолу, не ми се мисли каква ще е избирателната активност на изборите за евродепутати, каза още лидерът на ГЕРБ.

Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Сега трябва да я спасим от спасителите – аз ги познавам тези хора, те не могат да работят, защото са мързеливи. С 24 общински съветници от общо 61 в СОС те имат възможност да правят сглобка с БСП, Възраждане, ИТН, или с нас. Само че три години те бяха безмилостни – всяка фуга и плочка беше снимано. Сега се надявам за вашата обективност и еднакъв аршин, да сте критични по същия начин, обърна се Борисов към журналистите.

Резултатът на изборите в София е очакван след тригодишната масирана атака срещу нас, допълни Борисов.

В Русе, Плевен, Сливен, Габрово, Севлиево ПП-ДБ дори не са на балотаж, там са на трето или четвърто място. Чухте ли там някой да излезе от тях и да призове техните симпатизанти да гласуват за ГЕРБ? Така Борисов отговори на въпрос ГЕРБ кого ще подкрепи на балотажа в София.

Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано – добро или подкрепа, така че ние в София сме на балотаж за районни кметове, там ще сме активни; и както Хекимян каза – „По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност“. Нека избирателите гласуват по съвест на балотажа в София, каза още Борисов.

Вече е късно от ПП-ДБ да ни търсят за подкрепа, това се прави още в неделя вечерта, сега е късно, коментира лидерът на ГЕРБ.