АКТУАЛНИ

Елена Гунчева: На народа ни му писна от случайници в политиката

Елена Гунчева: На народа ни му писна от случайници в политиката

Известната адвокатка и обшественик Елена Гунчева-Гривова публикува комонтар за това каква ще бъде властта след изборите. Ето какво написа тя:

ДОСАДА, ДОСАДА, ДОСАДА

Предстои най-нелегитимният парламент от 35 години насам. Не може да се правят закони и да се управлява, когато са ти дали доверие някакъв малък процент от 30 % от пълнолетните българи. Разнородните партии и коалиции, които влизат, са израз не толкова на объркването на хората, колкото на неистовите усилия на Козяк по някакъв начин да поддържа илюзията за демокрация и това, че хората имат избор.

Със сигурност този пореден парламент няма да издържи дълго, моитое прогнози са до късната есен. Навлизаме надълбоко в парламентарна и политическа криза. Народът не иска повече така, политиците не могат повече така. И някоя от двете страни трябва да направи рязка крачка към промяна, за да се върви напред. В случая политиците много полезни ходове нямат – очеизвадно е недоверието на българите към всеки, който се включва в политиката.

От друга страна, от посолството не допускат почти читави да се включват. Или ги купуват, или ги смачкват. Ако някой си въобразява, че някой отвън ще допусне в Народното ни събрание нов Левски, Ботев, Бенковски и т.н., означава, че е необходимо спешно да потърси консултация при психиатър.

Посланията на политиците стават досадни като латерни, минават покрай ушите на драгия избирател и не оставят никаква следа между тях.

Не, че драгият избирател е глупак, просто посланията са инфантилни, досадни и изобщо извън важните на драгия избирател неща. Едните са се засинили за Зелената сделка и да помагаме на Украйна, другите си търсят вътрешнопартийни врагове и искат да пращат в Белене и мразят всеки, който не им се възхищава, трети развиват политическа шизофрения и т.н. Общото в посланията е: досада, досада, досада!

На народа ни му писна от случайници в политиката. От хора интелектуално и душевно импотентни. От слагачи и използвачи. От хора, които вдигат само пушилка, но цялата им пара отива в свирката. И от други, които са вредни като скакалци.

Омръзна ни, бе, омръзна ни!!!

А честито на новите депутати, да се порадват на благините и дано някой направи нещо различно, защото иначе пропадането ще продължава. За всички! Нито народът може без политици и водачи, нито политиците и водачите могат без народ! Това е!

Елена Гунчева-Гривова, Фейсбук

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News