Джевдет Чакъров след срещата с Доган: ДПС не функционира нормално, има натрупано напрежение

Джевдет Чакъров след срещата с Доган: ДПС не функционира нормално, има натрупано напрежение

След седмица на политическо напрежение и разделения в групата на ДПС част от членовете на Движението се срещнаха с почетния председател Ахмед Доган в резиденцията му в Росенец

След срещата Джевдет Чакъров заяви, цитиран от БНТ.

„Проведохме задълбочено обсъждане с нашия почетен председател. Видно е, че има натрупано напрежение. ДПС не функционира нормално и трябва да се върне към нормалното. Връщане назад няма и за напред трябва да се възстанови нормалността. Очаквайте в скоро време обръщение на нашия почетен председател. Нашите колективни органи не функционират и това повече не може да продължава“.

Той беше категоричен, че трябва да има стабилност в страната и „трябва да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство“.

„Виждаме какво става с Плана за възстановяване и устойчивост. Виждаме какво става с европейските програми. Има какво да направим“.

До момента Ахмед Доган не е коментирал случващото в ДПС. Очаква се обаче неговата позиция да стане ясна именно след днешната среща.

„Нека да чуем г-н Доган, докато не чуем него на този въпрос няма отговор. Ние в момента чуваме за думи на Доган през негови говорители. Надяваме се днес на тази среща, която вероятно ще се състои и 17-те депутати, които подкрепиха неговата позиция да не се гласува за правителството, така както разбираме са поканени на среща при него и от там ние ще разберем какво той мисли“, коментира пред БНТ журналистът Валерия Велева.

И младежкото ДПС излезе със своя позиция днес. Именно Джейхан Ибрямов е един от бившите лидери на младежите в Движението. Те казват, че няма да се поддадат на опитите за раздор и зрелища и призовават за разум, сплотеност и единство. Декларират и подкрепата си за Ахмед Доган.

 

Източник: MEDIAMALL

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News