Джъстин Трюдо ядоса Русия! Извика бандеровски лозунг на конференцията за Украйна (ВИДЕО)

Джъстин Трюдо ядоса Русия! Извика бандеровски лозунг на конференцията за Украйна (ВИДЕО)

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо извика бандеровски лозунг по време на фотосесия на конференцията за Украйна в Бюргенщок, Швейцария. Съответният видеоклип се разпространява в социалната мрежа „Екс“ (бивша Twitter), съобщава ТАСС.

Кратко видео показва политици, присъстващи на срещата на върха, подредени в няколко редици за групова снимка. В това време Трюдо, застанал почти до украинския президент Владимир Зеленски, извиква „Слава на Украйна“. Лозунгът е на привържениците на Бандера по време на Великата отечествена война (руското министерство на правосъдието е включило Организацията на украинските националисти и неговите атрибути, включително лозунга „Слава Украине – героям слава“, към списъка на нацистите – бел. ТАСС).

Съдейки по реакцията на събралите се, дори Зеленски не е очаквал това от канадския лидер. Само няколко присъстващи отвърнаха на бандеровския поздрав. Стоящата до Зеленски швейцарска президентка Виола Амхред започна да се усмихва, отбелязва ТАСС.

 

Руският посланик в Отава Олег Степанов реагира, като каза, че Трюдо потъпква паметта на канадските борци срещу нацизма, като публично крещи лозунги на Бандера, съобщава lenta.ru. „Посолствота (на Русия) неведнъж е обръщало вниманието на канадските официални лица на нацистката природа на този лозунг, измислен от последователите на Бандера, подражавайки на лозунга „Хайл Хитлер“, каза руският посланик в Канада.

 

Източник: Гласове

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News