Деница Сачева разкри дали ще има среща между Бойко Борисов и Николай Марков

Деница Сачева разкри дали ще има среща между Бойко Борисов и Николай Марков

Разговаряхме по конкретните политики от нашата управленска програма. Съответно чухме какво мислят колегите от ИТН за политиките, свързани с енергетика, съдебната реформа. Оставихме вратата отворена за това да продължим разговорите си по политики. Това заяви Деница Сачева, която води преговорната група на ГЕРБ, след срещата с ИТН.

„Разговори, които касаят състав на правителство, конкретни имена, не са поставяни на дневен ред. ГЕРБ-СДС застава зад позицията, че страната има нужда от правителство. 

Предложили сме формула, която се нарича „правителство на споделената отговорност“. Постъпваме отговорно, както към всички над половин милион граждани, които са гласували за нас, така и към всички, които искат стабилна основа и работещо правителство. 

Утре сутринта парламентарната ни група ще се събере, за да излъчи номинация за председател на НС“, заяви още тя. 

Сачева заяви, че все още няма новина, че ГЕРБ, ДПС и ИТН ще правят правителство заедно. „Колегите не са изразили ясна и категорична позиция за правителство“, уточни тя. 

„С ИТН имаме покритие по определени политики, имаме и своите различия, но не сме получили отговори по отношение на парламентарна подкрепа. Ще видим какво ще се случи в утрешния ден и дали НС ще излъчи председател. Това е отговорът, който ще бъде най-ясен. Ако някой иска да носи отговорност, това се прави чрез действие“, каза още Сачева. 

Тя бе попитана дали „Величие“ ще се явят на насрочената среща днес. 

„Получихме писмо от г-н Марков, който пожела да се срещне с г-н Борисов, но такава среща няма да се състои“, разкри Сачева. 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News