Делян Пеевски: МВнР е на ГЕРБ. ПП-ДБ да седнат и да се успокоят

СКАНДАЛ В ПАРЛАМЕНТА! Делян Пеевски: Христо Иванов е куртизанка! (ВИДЕО)

 Помолен да коментира изказването на Бойко Борисов за избори „две в едно“ заедно с европейските. Пеевски заяви пред журналисти в парламента, че всичко зависи от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Според председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски избори „две в едно“ не е добър вариант за България.

Според него такъв вариант не е добър за страната, но за ДПС би бил добър. Пеевски посочи, че са готови за избори, но държавата не трябва да се тласка в тази криза. Колегите трябва да се овладеят от ПП-ДБ, да си изпълнят това, което е записано за Министерство на външните работи (МВнР), и да вървим напред в името на България, смята още Пеевски.

На въпрос за „сглобката“, той каза, че ако някой я счупи, то това биха били ПП-ДБ. Попитан дали е записано някъде, че МВнР трябва да остане при ГЕРБ, Пеевски отговори: „то е на ГЕРБ“. По думите му ПП-ДБ трябва да се овладеят, да разберат, че не може да се случва каквото поискат, както поискат.

Попитан може ли едно министерство да е чак толкова значимо, за да се счупи „сглобката“ и да тръгнем отново на избори, Пеевски каза, че не може да си го обясни. „Ако ще търсим просто на някой работа, да си сменят просто някой техен министър на друго министерство и да го назначат на работа“, коментира той.

В отговор на въпрос Пеевски призова партиите, които са направили това правителство, да седнат заедно. По думите му, всичките министерства са на ПП, премиерът е на ПП, Борисов и ГЕРБ имат вицепремиер и едно министерство.

„Не мога да го разбера това силно желание да им се вземе едното министерство. Аз смятам, че ПП-ДБ имат цялата власт в държавата и просто трябва наистина да седнат, да се успокоят и да продължи това евроатлантическо мнозинство“.

На въпрос за кризата в София и това, че тя се пренася в парламента, Делян Пеевски коментира, че „има някакъв проблем“. Това не трябва да се случва с тези независими депутати, питайте партиите, от които се цепят, добави Пеевски.

Източник: glasove.com

Още новини четете в категория Новини