Боян Чуков: Орбан посети Москва веднага след срещата му със Зеленски в Киев. Защо го направи?

Боян Чуков: Орбан посети Москва веднага след срещата му със Зеленски в Киев. Защо го направи?

Известният български анализатор Боян Чуков публикува анализ за Посещението на Виктор Орбан в Москва. Ето какво написа той в Telegram:

Посещението на Виктор Орбан в Москва е знаково. Той заяви, че не представлява ЕС, а адекватната част на човечеството, което иска мир. А мир може да има само, когато се работи за него. Москва работи за мир и Орбан работи в същата посока. Любопитен детайл! Орбан посети Москва веднага след срещата му със Зеленски в Киев. Защо го направи?
 
Дали Зеленски е предал тайно съобщение по Орбан за Путин без да бъде цензуриран от своите куратори. В последно време се усеща, че бившият успешен комик в Руския свят е по-скоро в британска орбита, а не американска. А това, особено след Brexit, не е едно и също. Може Орбан да иска да измести Ердоган като основен посредник между Кремъл и обединения Запад. Веднага след поемането на председателството на ЕС от Унгария Виктор направи заявка за глобален миротворец.
 
В допълнение на по-горните версии може да се допусне, че след срещата с Путин единствено унгарецът знае какво точно иска Путин, какви са неговите условия за мир. Кои са условията, за които руският президент няма да отстъпи. Да не забравяме освен това, че Будапеща има конкретни планове по отношение на досегашните украински земи населени с етнически унгарци (156 566 през 2001 г.). А те са прекалено много за да не се съобразява Будапеща с тях.
 
Накрая, все по-ясно се вижда „възкресяването“ на Австро-унгарската империя. Зад Виктор Орбан стои Светия престол и старата европейска аристокрация, която е свързана с европейския индустриален капитал. Унгарският премиер е някакъв вид лидер и представител на младите „австро-унгарци“. Виктор Орбан е протестант, но това в случая няма решаващо значение.
 
Формира се „австро-унгарско ядро“ в ЕС, което в бъдеще ще се опита да взриви отвътре Евросъюза, нещо като „австро-унгарски“ Exit. В него влизат Унгария, Словакия, Словения и мълчаливо Австрия. Всички в зоната на влияние на Ватикан. В бъдеще се очаква да се присъедини и католическа Бавария. Точно тук е конфликтът между Ватикан и лондонското Сити директно свързано с Банката за международни плащания в Базел.
 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News