Борисов смени тона: Ротацията не е на всяка цена

Бойко Борисов: С Петков трябва да помислим как да направим по-работещо правителство

Всичките, които прочетох вчера като имена – са били в САЩ само преди седмица. Това, което помолих е да не си приписват заслуги, които са на парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС. 

Той припомни, че същите фирми, които извършват ремонтите в София, са направили такива като Борис Бонев известни. „Фандъкова ли трябваше да реди жълтите павета. Сега те ще си изберат фирмите и ще гледаме сейр“, добави той. 

„Премиерът ми е писал да се видим. Ние сме във фантастични отношения със САЩ. Не случайно толкова големи компании идват тук. Няма нищо лошо да се ходи в Америка. Защо договорите не се подписват тука в Гранитна зала“, каза той.  „Рано им е да се мерят с мен. Няколко пъти съм бил в САЩ, церемонии, гърмежи. Кацах, виждах се и се връщах, за да не харчим държавни пари“, обясни още Бойко Борисов. 

Борисов добави, че в много министерства не се работи. „Такъв пример е Министерство на земеделието. Цяла Европа е пламнала, нали виждате какво се случва, защото тука не се говори и не се вземат мерки“, запита той. 

„Мандатът ще е на ГЕРБ. Нищо не е на всяка цена. Имам увереност, че ротацията ще се случи. Всеки ден чувам нови и нови претенции. Затова връщам темата за регулаторите – защо не бяха сменени досега“, запита още той. 

 

Още новини четете в категория Новини