Бойко Борисов: Няма да участваме повече в преговори, отиваме на избори

Бойко Борисов: Няма да участваме повече в преговори, отиваме на избори

Ядосан след провала на кабинета „Желязков“ лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви пред журналисти в парламента, че работата му е била да победи на изборите. И че хората му няма да подкрепят правителство с втория мандат.

Всъщност изказването на герберския лидер беше до голяма степен насочено срещу медиите. „Комбинацията „Пеевски-Борисов“ вчера рухна след мощните ви репортажи (на медиите – бел. ред.) как „Величие“ са щели да бъдат напазурвани. Кирил Петков гледаше с Денков как Костадинов се разпорежда“, заяви той. И изтъкна, че лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов е “новият Пеевски в парламента“, лидерът на “новата сглобка“.

Борисов ядосано продължи да обвинява медиите, че са свързвали името му с това на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, “за да си направят плакатите“. „Петков и Пеевски бяха ежедневно заедно, Христо Иванов и Пеевски бяха заедно, Атанасов (съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов – бел. ред.) и Пеевски бяха заедно“, отсече той. И внезапно добави: “Кабинет на ГЕРБ ще има, когато аз се кандидатира за премиер“. След което уточни, че се щегува “след вчерашния тъжен ден“.

На журналистически въпрос дали все пак ГЕРБ биха водили преговори с ПП-ДБ Борисов направо кресна: „Не, не, не!“

А по повод раздора в парламентарната група на ДПС добави лаконично, че “това са вътрешни проблеми на една вътрешна партия“.

Какво още заяви Бойко Борисов пред медиите и какви майтапи си направи с тях, гледайте във видеото:

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News