Антонов: САЩ подкрепят престъпленията на режима в Киев

Антонов: САЩ подкрепят престъпленията на режима в Киев

Администрацията на САЩ подкрепя Киев в извършването на престъпления, включително удари срещу цивилни, заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, коментирайки липсата на реакция на Вашингтон на удара с ракети ATACMS срещу цивилни в Севастопол.

„Администрацията демонстративно подкрепя престъпленията на киевския режим. Тя застана на страната на международния тероризъм. Одобрява атаките срещу цивилни от привържениците на Бандера“, каза Антонов, цитиран в Telegram канала на руската дипломатическа мисия. „Няма оправдание за кървавите действия на украинските въоръжени сили. Престъпленията са извършени целенасочено по време на концентрацията на максимален брой руснаци на брега. Бандитите дори не се поколебаха да убият жени и деца на християнски празник, почитан от всички“, подчерта посланикът. „Опитите на Вашингтон да заглуши ужасното престъпление срещу руски граждани предизвикват гняв и възмущение. Американците не могат да седят отвъд океана и да избягат от отговорност за кръвта и сълзите на невинни хора“, отбеляза той.

„Доставянето на марионетките на американски оръжия, което им дава право да атакуват цивилни, само свидетелства за желанието на местните власти да продължат войната, независимо от човешките жертви. За политиците във Вашингтон е очевидно, че касетъчните боеприпаси в ракетите ATACMS не може да бъде изстрелян без участието на американски специалисти и подкрепата на американското разузнаване“, подчерта руският дипломат. „Неслучайно над Черно море почти всеки ден кръжат вражески дронове“, отбеляза Антонов.

„Всичко това показва смъртта на псевдохуманната външна политика на Америка в кървавото блато на украинската криза. За русофобите става почти невъзможно да оправдаят прякото си участие в конфликта в постсъветското пространство“, добави посланикът.

На 23 юни Украйна атакува гражданска инфраструктура на Севастопол с ракети ATACMS с касетъчни бойни глави. Загинали са четирима души, сред които две деца. Повече от 150 души са ранени.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News