АНАЛИЗ: Кои партии влизат в българския парламент при нови избори?

АНАЛИЗ: Кои партии влизат в българския парламент при нови избори?

Предсказването на резултатите от бъдещи избори е трудна задача и зависи от много фактори като обществено настроение, политически кампании и текущи събития.

Въпреки това, базирайки се на последните проучвания и тенденции, смятаме, че партиите, които ще влязат в българския парламент при нови избори, са:

 

ГЕРБ 

Партията на Бойко Борисов продължава да има значителна подкрепа въпреки скандалите и протестите срещу нея. ГЕРБ неизменно печели изборите през последните години, но не успява да събере мнозинство за съставяне на правителство. Пред партията стои сериозен въпрос – способна ли е да обедини политическите сили от политическото семейство на ЕНП?

БСП

Социалистическата партия остава един от основните политически политически опоненти на ГЕРБ. През последните години тя се разтресе от вътрешно партийни проблеми, което доведе до драстичен спад на изборните ѝ резултати. В момента партията продължава да се намира в криза, а ръководството ѝ е в оставка. Партията ще премине трудно бариерата за влизане в Народното събрание.

ИТН

Партията на Слави Трифонов се утвърди като важен фактор в българската политика след последните избори. Тя води последователна политика и е динствената партия, която на последните избори увеличи подкрепата на избирателите си. При правилно провеждане на политиката си партията може да се окаже ключов фактор за съставяне на правителство.

Демократична България

Коалицията на демократично ориентирани партии продължава да губи подкрепа сред избирателите. Напълно е възможно на следващите избори да се яви самостоятелно и с голяма трудност да прескочи бариерата за влизане в Народното събрание. Демократична България също може да се окаже ключов фактор за съставяне на правителство в следващия парламент.

ДПС

Традиционно силна партия с много дисциплиниран електорат. На последните избори ДПС постигна втори резултат и за първи път в историята си вкара 47 депутати. През последните седмици партията е раздирана от вътрешно-партийни скандали. Това може да се отрази двупосочно на изборните резултати. Така или иначе ДПС ще продължи да бъде фактор между системните партии с изключително подготвените си кадри.

Продължаваме промяната

Партията на Кирил Петков и Асен Василев губи популярност и доверие сред избирателите си. Напълно е възможно да се яви самостоятелно и много трудно да прескочи бариерата за влизане в парламента. Ако не промени поведението си и риториката може и да изчезне от политическия спектър.

Възраждане

Партията с патриотична и евроскептична ориентация също има шансове да се превърне в първа политическа сила при така създалата се политическа ситуация в държавата. Доверието към партията расте, но може да се окаже като ГЕРБ победител в изолация. Пред партията стои на дневен ред и кадрови проблем, който съпътства всяка млада партия. При всички случаи Възраждане може да бъде между първите три партии в класацията.

 

Тези прогнози са базирани на текущите политически тенденции и могат да се променят в зависимост от развитието на политическата ситуация в страната. За по-точни прогнози е необходимо да се проведат актуалните проучвания и анализи преди самите избори

 

Източник: MEDIAMALL

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News