Киберекспертът Светлин Илиев си отиде от този свят само на 33 години

Киберекспертът Светлин Илиев си отиде от този свят само на 33 години
Само на 33 години внезапно почина киберекспертът Светлин Илиев, съобщиха от Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“, цитирани от bTV. Той си е отишъл на 8 юли.

„Светлин беше в разцвета на силите си и вестта за неговата загуба е огромен шок за всички, които го познаваха и работеха с него. Светлин Илиев бе сред водещите експерти, които налагаха темата за киберсигурността в дневния ред на българското общество“, посочват от иновационния хъб.

Той е председател на Българската асоциация по киберсигурност с мандат 2019-2023 г., първи председател на Европейския цифров иновационен хъб „Тракия“, член на Борда на Европейската организация по киберсигурност (ECSO) до последния си ден, изпълнителен заместник-председател на Съюза за стопанска инициатива в периода 2022 – 2023 г.

Светлин Илиев има магистърска степен в Централноевропейския университет в Будапеща, преподавателска дейност в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, професионален опит в системата на УНИЦЕФ, НАТО, „Заедно в час“.

Поклонението ще бъде на 11 юли от 12:00 часа в Гробищния парк в Кюстендил – родния град на Светлин Илиев.

„Нашият добър приятел Светльо (Светлин Илиев) почина този понеделник, 08.07. На 33 години. Той дяволски обичаше живота. Но хубавия, смислен и стойностен. И се опитваше да му се наслаждава качествено. Докато го слушаш как говори за живота, и на теб ти се живее още повече. Все пак отлагаше и градеше кариера сега, за да може да обикаля, като остарее плажовете в Куба с пура в ръка“, сподели във Фейсбук математикът и експерт по управление на кризи Петър Велков.

„Както Светли обичаше да казва: Клишето е станало клише, защото е вярно. Живейте живота си приятели, тук и сега. Не отлагайте. И заради Светльо…“, пише още той.

Източник: MediaMall.info

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News