АКТУАЛНИ

Искат кабинетът на Байдън да го отстрани от длъжност

Искат кабинетът на Байдън да го отстрани от длъжност

Кабинетът на президента на САЩ Джо Байдън трябва да обмисли отстраняването му от длъжност поради недееспособност, каза председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън.

„Има много хора, които питат за 25-ата поправка, позовавайки се на 25-ата поправка в момента, защото това е тревожна ситуация“, каза Джонсън. „Нашите противници виждат слабостта на Белия дом, както всички ние“, каза той. „Мисля, че това е много опасна ситуация.

Според 25-ата поправка на конституцията на САЩ, ако президентът не е в състояние да изпълнява задълженията си, вицепрезидентът става президент. Поправката уточнява и процедурата за смяна на президента.

„Бих помолил членовете на кабинета да претърсят сърцата си“, продължи Джонсън. „Това не е само политическо. Не е само Демократическата партия. Това е цялата страна. Тук имаме сериозен проблем, защото имаме президент, който по всичко личи, че не се справя със задачата.“

„Надяваме се, че ще изпълнят дълга си“, каза той.

В четвъртък Атланта, Джорджия, беше домакин на първия за сезона президентски дебат в САЩ между действащия президент Джо Байдън и бившия президент Доналд Тръмп. Wall Street Journal съобщи, че демократите са изпаднали в паника, тъй като смятат, че представянето на Байдън е лошо.

В САЩ ще се проведат президентски избори на 5 ноември.

Източник: ТАСС

Превод и редакция: otupor.com

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News