Григор Димитров отново е на финал!

Григор Димитров отново е на финал!

Григор Димитров се класира на втория си финал от началото на сезона. Първата ни ракета ще играе за титлата на АТР 250 турнира в Марсилия, след като надигра Карен Хачанов с 6-7(3), 6-4,7-6(5).

Григор не влезе в мача по възможно най-добрия начин. Той изостана 15-40 в първия гейм и бе пробит още в следващото разиграване. Много по-добър ритъм на сервис имаше руснакът, който се възползва от ранния брейк и затвърди за 2-0.

Карен Хачанов мина през първия си сериозен тест в четвъртия гейм. Тогава българинът започна да използва повече сечния си бекхенд и да бъде по-ефективен, стигайки до топка за рибрейк. Димитров обаче не успя да се възползва от възможността – 1-3.

В следващите няколко гейма първата ни ракета нямаше проблеми в подаванията си, но и не успя да постави под напрежение Хачанов – 3-5.

В деветия гейм Григор отново беше в критичен момент и отрази два сетбола на начален удар. Усилията му обаче бяха възнаградени, защото в следващия гейм, когато руснакът сервираше за частта, Димитров поведе 0-40 и реализира втория брейкбол – 5-5.

Стигна се до тайбрек, в който до 3-3 точки подаващите имаха контрол, но Хачанов спечели две поредни точки от посрещане и след това влезе в серия – 7-6(3).

Димитров започна втория сет с много настроение и ефектни уинъри, 

за да пробие за 1-0. А после продължи да диктува играта, давайки заявка, че ще вдига още повече нивото си.

И въпреки че световният №13 изглеждаше, че играе по-добре, в шестия гейм Хачанов успя да стигне до изравняване – 3-3. Григор направи така, че много бързо отново да излезе напред в резултата. В седмия гейм той успя отново да намери играта си, след като за кратко беше в мини криза, и направи пробив за 4-3.

До края българинът остана много стабилен и изравни сетовете – 6-4.

След 2 часа и 15 мин игра резултатът бе 2-2 в третия сет, а битката ставаше все по-сериозна. До 4-4 Димитров нямаше нито един сервис гейм, в който да се стига до равенство. При 4-5 той сервираше за оставане и беше само на две точки от поражението. След като изостана 15-30, но първата ни ракета не позволи напрежението да афектира играта му и изравни – 5-5.

Стигна се до тайбрек, в който Хачанов направи първия мини брейк за 4-2 точки. Димитров стигна до 4-4, показвайки много качествени ретури, а после взе и втория сервис на Хачанов.

Източник: Лупа

Още новини четете в категория Свят