Борисов: Засилва се усещането, че се връщаме на власт

Борисов: Засилва се усещането, че се връщаме на власт

Засилва се усещането, че се връщаме на власт, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти. До Борисов е бившият кмет на София Йорданка Фандъкова.

Не знам дали ще намеря сподвижници следващите дни да забраним и руския петрол, и руския газ, заяви бившият премиер.

ПП и ДБ са много хубави партии, но в следващото управление хората без интегритет, които са в „Гугъл“ с кучета и котки, няма как вече да са министри, категорично отсече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в София. 

„Тоя, където съсипа София за 6 месеца, се наричал спасител. Търпяхме ги. Бяха със Слави в коалиция, той ги разкри. После бяха с нас. Хората разбраха кой колко струва. Ако слушаш Денков, той е цветя и рози“, ядоса се лидерът на ГЕРБ. 

„Когато бяхме единен блок, сложихме 160 депутати, които да гласуват за регулатор. Как ще ги гласуваме сами? Те и това не искат да си разяснят на техните хора.

Ние с Пеевски и с ДПС каквото се разбрахме – енергетика, отбрана сигурност… Денков забрави кога се криеше зад Делян да не го бият миньорите. Делян отива да пика и оня му пише „къде си“. Да не го бият.

Ми не е честно. Дайте, седнете и да направим нещо стабилно на следващите избори. Предлагам им го“, каза той. 

„Възраждане“ като скочиха, защо не скочиха други партии? ГЕРБ и ДПС защитиха жените в България. Пък това го гледа цяла държава. С ДПС се уважаваме като силни противници. В момента го казвам – трябва уважение към ДПС за свършеното от тях. До обед са при мене, следобед отиват там. Имаше парадокс“, сподели Борисов.  

 

Бех си сърдит и не исках да говоря с тях. Данчо дойде, вкара Петков в кабинета и аз станах, прегърнах го, сдобрихме се и изкарахме още няколко месеца заедно. Това забравят ли го тея хора?„, разкри той. 

 

Няма работна ръка, няма кой да работи, няма пътища и инфраструктура. Варна остана изолирана, три години – нищо. Тука може да сложат младежите на един билборд на тунела за Кресна и да напишат: „Това се дължи на вас“, ама и на вас, където чакате на опашката, защото гласувахте за тях. 

Спомням си с Данчето, като седяхме на Лъвов мост, и Жозеф Дол искаше да седне до нея. Нашите момичета правят по-добро впечатление в Европа от мъжете.

Пролет е, трябва да имаме и настроение. Държавата е минала през какво ли не през вековете, ще мине и през това. Въпросът е да облекчим страданието. Много партии, много желаещи, много обещания, но в подобна криза се търсят отговорни“, подчерта той. В началото на словото си бившият премиер засегна проблемите в столицата.
Колко месеца имаме кмет, не сме му виждали очите, коментира Борисов, който е и бивш софийски кмет.

Част от около 200 метра е асфалтирано едно платно за три години, това е край Суходол, а до него дупки и жаби си играят. Две платна с дупки и колони с опашки. Но промяната имат напредък, спасяват София, възмути се Борисов.
Както казва Владислав Горанов – засилва се усещането, че се връщаме на власт, коментира лидерът на ГЕРБ.

За Еврозоната – тя беше готова, но с инфлационните процеси и дефицитите ПП-ДБ разрушиха всичко, каза Борисов.

 

Целите Балкани, канцлер и министри, премиери, се разхождаха по моста на влюбените. А Варна беше най-популярното име в Европа, сега не е така, отбеляза Борисов успехите по време на своето управление.

Премиерът Рюте веднага поиска да види Главчев в Брюксел, а те от ПП-ДБ направиха пътеки някой да ги покани, да се покажат, отбеляза той.

Те са силно надценени от народа и затова сега хаосът и тревогата не са по-малки отколкото преди 3 години, защото хубави или лоши сглобката съществуваше и имаше правителство, отбеляза експремиерът.

В държавата проблемите се засилиха – огромни дефицити, дългове и никакви реформи, допълни той.

 

В последните дни се развива нова тенденция – номерът, че ГЕРБ е лош не върви навън. Ние бяхме водеща партия в парламента в подкрепата за Украйна, водещи бяхме в диверсификацията на енергетиката и за приемане на Северна Македония в ЕС.
7 млрд. долара изтекоха към Путин от вашите джобове, изтъкна Борисов и подчерта, че след изключително антируските действия на партията на „Промяната“ България има само руска газ.

Не знам дали ще имам поддръжници в парламента да забраним както руския петрол, така и руската газ. Ние досега сме платили за 11 танкера, все едно са превозени през България, каза Борисов.

 

По думите му и ГЕРБ ще има наказателен вот заради това, че партията е била с ПП-тата.

За „Балкански поток“ Борисов посочи, че ще печелим по милиард на година за 75 години: „Като извадиш 3, 72 милиарда ние сме докарали на българите чиста печалба. Това са фактите.“

Искаха да ни извият ръцете докрай, за да вземат всички министерства, ДАНС, всичко, каза още Борисов, като допълни, че се е чудил как така тези млади момчета, дошли от чужбина, са намерили Бойко Рашков, Модев…

„Първото ни събитие е с Мецола, Вебер, фон дер Лайен. Всички искат да дойдат в България, защото ние доказахме, че сме истинска дясноцентристка партия“, похвали се Борисов преди изборите през юни за представители в ЕП и НС.

Всичките ни действия с F-16, Страйкърите…вдигнахме заплатите на армията в петък. Те се опитват да си го приписват, но всички знаят какво сме направили. Новата трактовка е: окей, Борисов и ГЕРБ са добри, но сега да махнат Пеевски и Сарафов, припомни лидерът на ГЕРБ.

Говорят, че Пеевски командва ГЕРБ, но той е бил дете, когато аз съм правил партията, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Нищо няма да правим с тях, ако продължават така! Те трябва да разберат, че служебните правителства могат да изкарат много дълго“, закани се Бойко Борисов към бившите партньори. По думите му ако се сложи една урна с кого искат да е ГЕРБ, няма да е за ПП-ДБ.

По адрес на политическите си опоненти от ПП Борисов каза още: „Веднъж бяха коалиция със Слави Трифонов, те първи ги разбраха и избягаха, после бяха с нас. Учат се 3 години.“

„Ние трябва да спасим България от спасителите“, призова той.

 

Още новини четете в категория Новини

Не пропускайте – последвайте ни в Google News