Започна заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество за бюджета

Започна заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество за бюджета
Първа точка в днешното заседание е проектът на бюджет на НЗОК

Започна заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), на което социалните партньори ще обсъдят проектите за Закона за държавния бюджет за 2024 г. и бюджетите на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2024 година. Срещата в Гранитната зала на Министерския съвет и беше открита от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Предстои да разгледаме три от най-важните проекти на закони, обяви тя.

На 17 ноември проектозаконите бяха обсъдени на заседания на постоянните комисии към НСТС, като единодушна подкрепа не беше постигната, припомни Габриел.

Тя информира, че се очаква по-късно към присъстващите да се присъедини и премиерът акад. Николай Денков. В заседанието на НСТС участват още финансовият министър Асен Василев, министърът на здравеопазването Христо Хинков, управителят на Националния осигурителен институт Иван Иванов и управителят на здравната каса Станимир Михайлов.

Първа точка в днешното заседание е проектът на бюджет на НЗОК. След това представителите на правителството, бизнеса и синдикатите ще обсъдят проекта на бюджет на ДОО. Накрая присъстващите ще дискутират по проекта за държавен бюджет.

 

Източник: БТА