Законът на кармата: Никой не може да навреди на друг, без да си плати за това

Законът на кармата: Никой не може да навреди на друг, без да си плати за това

Ето как работи кармата: нищо във Вселената не се губи. Всичко, което излиза извън нас, рано или късно се връща обратно.

Ако изпращаме гняв и омраза, получаваме това.

Ако изпращаме спокойствие и любов, получаваме същото.

Всяка емоция има своя вибрация; всичко, което излъчваме в атмосферата – мисли, думи, желания, действия, чувства, се връща обратно към нас, произвеждайки разрушителен ефект в енергийното ни поле. Това е т.нар. Закон на бумеранга.

Гневът например е една от най-разрушителните емоции. Това е едно от най-често срещаните нарушения на Вселената.

Мисли

Когато мислим за някого, между нас и човека, за когото мислим, се създава енергиен мост. Старайте се да пожелавате доброто му, защото всичко, което отправяте към него с мислите си, рано или късно ще се върне при вас. Мисълта е могъщ фактор. Мислите ни определят събитията до голяма степен.

Отношения

Отношенията между партньорите и приятелите, роднините и приятелите са в основата на чувството за спокоен и пълноценен живот. Охлаждането на отношенията между двамата партньори е свързано с повишаване на нивото на вътрешната агресия. Липсата на съвместимост води до липса на комуникация. Липсата на комуникация води до катастрофа. Липсата на комуникация чрез любовта води до омраза. Колкото по-силна е зависимостта ни от любимия човек, толкова по-болезнени и многобройни са нашите претенции към него. Зависимостта предизвиква агресия, а агресията причинява болести. Зависимостта от желанието, страха, депресията и раздразнението привлича ревността.

Думи

Казана дума – хвърлен камък. Думите са не по-малко от делата. Много често те оставят трайни и незаличими следи в съзнанието и в сърцето. Всяка лоша дума, всеки груб тон може да навреди колкото на човека, към когото са отправени, толкова и на онзи, който ги изрича. Затова никога не бива да подценяваме силата на думите.

Работа

Работата не трябва да ни смазва, а да ни развива. Ако се чувстваме постоянно уморени, започваме и завършваме работа без ентусиазъм и желание, то едва ли е подходящото поприще за нас. Вместо да се превръщаме в роби на работата си, е добре да се огледаме за нещо различно и да сменим попрището си на изява.

Отмъщение

Отмъщение търсят злопаметните. Това е също разрушително чувство, което ни приравнява до нашия противник. Прошката и любовта ни пречистват. Омразата и отмъщението ни разрушават.

Източник: obekti.bg