Времето на 4 ноември 2023 година

Вижте какво ще е времето на 24 септември 2023 година

Днес под влияние на преминаващ студен атмосферен фронт, по който ще се формира и приземен циклон, времето ще е динамично. В източната половина от страната ще продължи да духа силен юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната вятърът временно ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат. Над Западна и Централна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на места значителни, с гръмотевици, очакват се и градушки. Над Източна България преди обяд ще има разкъсана облачност, която след обяд ще се вплътни и на места също ще има валежи. Максималните температури ще са в широк интервал от 12-13° в западните райони до 26°-28° на места в Източна България. Вечерта от югозапад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно, през нощта срещу неделя в Североизточна България.

 

Времето на 4 ноември 2023 година

 

Над планините ще е облачно, с валежи, на места значителни, с гръмотевични бури; над 2500 метра ще вали сняг. Ще духа бурен югозападен вятър, който след обяд в ниските части временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 7°.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще духа силен юг-югозападен вятър, който вечерта временно ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е разкъсана, след обяд ще се вплътни и на места ще превали дъжд. Максималните температури ще бъдат 25°-28°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 4 мин. и залязва в 17 ч. и 15 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 10 мин. Луната в София залязва в 13 ч. и 36 мин. и изгрява в 22 ч. и 39 мин. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт.