През следващите часове под влияние на средиземноморски циклон, който ще преминава южно от страната към Черно море метеорологичната обстановка в страната още ще се усложни. През нощта валежите ще продължат, ще са значителни, в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка. Вятърът от север-северозапад ще започне да се усилва, в Североизточна България до бурен.

Ще има виелици и навявания, по-значителни в североизточните райони от страната. Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 3° и 2°, в София – около минус 2°. През деня ще духа силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите от запад на изток постепенно ще спират, най-късно, до края на деня и в Североизточна България, където все още количествата ще са значителни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. След обяд облачността от запад ще започне да се разкъсва и да намалява. Студено време с максимални температури между 0° и 5°, в София – около минус 1°.

Времето на 26 ноември 2023 година

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Ще бъде предимно облачно с валежи от сняг. Ще има виелици и навявания, по значителни в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Температурите ще продължат да се понижават и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра около минус 11°.

По Черноморието ще духа силен, по северното крайбрежие и бурен северозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Ще бъде облачно с валежи от сняг и ще има виелици и навявания. По южното крайбрежие валежите ще са по-слаби и ще са от дъжд и сняг. След обяд валежите ще започнат да спират, до вечерта и по северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат между 4° и 6°. Температурата на морската вода е 10°-13°, но ще се понижи. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 31 мин. и залязва в 16 ч. и 55 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 23 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 23 мин. и изгрява в 16 ч. и 06 мин. Фаза на луната: един ден преди пълнолуние.