ВЛАСТТА СЕ ТРЕСЕ: Асен Василев и Йордан Цонев уличени в схема – подвели Борисов и Пеевски за…

ВЛАСТТА СЕ ТРЕСЕ: Асен Василев и Йордан Цонев уличени в схема - подвели Борисов и Пеевски за...

Екшънът с таксата, чрез която удряме транзита на природен газ от Русия към Унгария и Сърбия, се разгаря.

Двете държави вече предупредиха, че няма да оставят това без „съответния отговор“. Очаква се Унгария да ни удари с вето за Шенген и да се присъедини към Австрия и Холандия.

По данни на ПИК това е един от най-крупните скандали в историята на сглобката, а партньорите са се хванали за гушите с взаимни обвинения кой е виновен. Възможни са оставки.

Депутати споделиха пред медията ни, че това е поредна провокация на финансовия министър Асен Василев, който е подвел грубо кабинета и Народното събрание в желаниено си да се натегне на американското посолство.

Асен Василев влязъл в схема с депутата от ДПС Йордан Цонев и го накарал да събере подписи на народни представители, с които да се инициира въвеждането на таксата. Цонев (който бил назначен от премиера в сянка Пеевски за нещо като надзорник на Асен Василев) побързал да свърши работата, привличайки подписите на самия Пеевски, на Бойко Борисов, както и на депутата от ППДБ Венко Сабрутев

Те, разбира се, дори не погледнали под какво точно се подписват, както се случва при подобни „инициативи“, в които са напълно некомпетентни.

Аргументът на Данчо Цонев и Асен Василев е стандартен – дайте да праснем Русия с една такса за Унгария, Сърбия и другите комшийски държави. От „Козяк“ ще са доволни“, разкриват източници на ПИК от групата на ДПС.

Когато скандалът гръмва, Пеевски и Борисов почват да търсят сметка от Данчо Цонев, че са били подведени.

Данчо е в немилост, може да му сапунисат въжето, предупреждават информаторите на медията ни.

Законът за таксата вече е обнародван, следователно ситуацията става още по-тежка. 

„Европейският съюз не е въвел санкции върху доставките на природен газ от Русия, така че аргументацията на българските власти са напълно неверни. Това решение е против европейската солидарност и застрашава енергийната сигурност на страна членка на ЕС и на страна кандидат“, се посочва в съвместно изявление на Унгария и Сърбия.

Източник: ПИК