Вижте как ОИК и ТЗ „ГРАО“ се гаврят с кандидат за независим общински съветник на София

Вижте как ОИК и ТЗ „ГРАО“ се гаврят с кандидат за независим общински съветник на София

Публично известен факт е, че политическата система най-много се страхува от независими политици, които не членуват в партии и представляват единствено гражданското общество. За да не пробие системата някой независим кандидат, който ще се противопостави на статуквото, са измислени многобройни хитринки, за да не бъдат допуснати до участие в изборите независими кандидати.

Вместо обаче, да провежда предизборна кампания, на адв. Петър Славов му се налага да води битки с ОИК и ГРАО, които отказват да преброят подписите, които гражданите са събрали в негова подкрепа!

 Днес ще ви разкажем за гаврите, които понася един от изтъкнатите столични общественици адв. Петър Славов, който иска да се кандидатира за независим общински съветник в Столична община.

С решение № 574-МИ от 26.09.2023 г. ОИК – Столична е отказала регистрацията на Петър Владиславов Славов – независим кандидат за общински съветник, предложен от инициативен комитет, представляван от Методи Борисов Андреев, за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 29.10.2023 г.

За да постанови своя отказ да регистрира независимия кандидат Петър Владимиров Славов за участие в изборите за общински съветници на 29.102023 г. в Столична община, ОИК – Столична община, неправомерно се е позовала на отказа на ТЗ „ГРАО“ – София-град да извърши проверка на представената подписка, съдържаща данните на 1248 граждани, подкрепящи независимия кандидат Петър Владимиров Славов.

Адв. Петър Славов обжалва този отказ и ЦИК постановява, че „Отказът на ТЗ „ГРАО“ и неизвършването на исканата проверка на подписката противоречи на чл. 416, ал. 2 от Изборния кодекс“ и отменя решението на ОИК на 29 септември и разпорежда да бъде извършено преброяване на подписите.

През това време вече трети ден тече предизборна кампания за всички партии и коалиции, а адвокат Петър Славов продължава да очаква преброяване на неговата подписка от ТЗ „ГРАО“. Според познавачи на изборното законодателство са налице доста нарушения на Избирателния кодекс срещу адв. Петър Славов.

Явно вместо да води предизборна кампания адв. Петър Славов ще трябва да води неравна битка с изборната администрация и най-вече с вездесъщата ТЗ „ГРАО“ да си свършат работата по закон.

Още новини четете в категория Новини