Вдигнаха американски изтребители заради Байдън

Байдън ще поиска 60 милиарда долара помощ за Украйна

Американски изтребители бяха вдигнати, заради цивилен самолет, който е навлязъл в ограничено въздушно пространство близо до мястото, където е бил президентът на САЩ Джо Байдън в Делауеър. Това се казва в съобщение на пресслужбата на Белия дом, публикувано в събота, пише ТАСС.

Както се уточнява, „изтребителите са били вдигнати в Делауеър, след като самолетът е нарушил ограниченото въздушно пространство [над местоположението] на президента на САЩ.“

Докладът цитира изявление на говорителя на американските тайни служби Антъни Гулиелми. „Малко след 14:00 ч. време по източното крайбрежие на САЩ (21:00 ч. московско време – бел. ТАСС) цивилен самолет наруши ограниченото въздушно пространство северно от Уилмингтън (Делауеър). Като предпазна мярка силите бяха мобилизирани да прехванат цивилния кораб, „кацнал без инциденти“ на близко летище. Инцидентът не е имал никакво въздействие върху движението на лицето в ареста и Тайните служби на САЩ разследват в координация с Федералната авиационна администрация“, каза Гулиелми. Тайните служби на САЩ отговарят за защитата на висшите служители на държавата.

Домът на Байдън е в Делауеър. Американският президент и съпругата му пътуваха до щата в петък вечерта.