Ваня Григорова отряза Терзиев за дебат по негова диктовка

Григорова: Украинското знаме няма да стои на Столична община, трябва да се вее българско и европейско

Първоначално дебатът между двамата отиващи на балотаж за кметското място в столицата трябваше да бъде излъчен по Българската национална телевизия, съвместно с бТВ. Терзиев, обаче, предложи различен от първоначалния формат – двамата да се срещнат очи в очи. Вместо това, той сметна за по-правилно проблемите на София да се дискутират още с по един кандидат за районен кмет и по един представител в Столичния общински съвет. 

Това не са хареса на Григорова, която в отворено писмо написа: „Когато отправяте подобни оферти, добре е да си припомните, че в момента сте кандидат за публична длъжност, а не корпоративен шеф, който смята, че подчинените му са длъжни да изпълняват прищевките му“. И критикува Терзиев, защото сметна, че има нужда „някой да му суфлира“. 

Васил Терзиев обясни, че не го е страх от дебат с нея, защото вече е провел три такива. Последва предложение от негова страна двамата да дебатират в ефира на „Дарик радио“. Но и това не се случи. Ваня Григорова изпрати отказа до медията с мотива, че „срещата“ между двамата претенденти за кмет на София е трябвало да се проведе в обществените медии. „За мен поведението на Терзиев е некоректно и неприемливо, а и все още не съм получила отговор на отвореното писмо“, посочи тя в позицията си.