Софийски мутри стоят зад побоя на Христо Бардуков

Софийски мутри стоят зад побоя на Христо Бардуков
През вчерашния ден в град Созопол са задържани посредниците и реалните извършители на побоя срещу кандидата за кмет на село Зидарово Христо Бардуков. Наш информатор потвърди, че става въпрос за 4 криминално проявени лица от София. Сочени за посредници между поръчителите и извършителите са К. Борисов и Х. Владимиров-Бомбена, а за изпълнители на нарушението също са задържани двама, единият от които И. Василев. Всички те се свързват с дългогодишните завоеватели на т.нар. „Весела уличка” в морския град – И. И. и А. З. , известни на местните като „Катинарите”.

Като част от бившите силови групировки години наред, те са концесионери на плаж Хармани и чрез натиск изнудваха търговците по „Веселата уличка” да им плащат наем за своите обекти. Те бяха спрягани като особено близки до тогавашния кмет Панайот Рейзи, който спускал чадър над далаверите. След смяната на управлението в града тази корупционна практика бе прекратена и икономическите интереси на „Катинарите” бяха нарушени. Още тогава те публично се заканиха, че ще има последствия за новия вече кмет Янакиев.

“Катинарите” са набъркани в изборните процеси в Созопол от 2007 година, като главната им задача е купуване на гласове, благодарение на което Рейзи остава на поста си толкова дълго време.

В тези избори нещата не изглеждат много по-различно. Потърпевши твърдят, че шайката на Катинарите обикаля нощем по големите села в общината като Росен, Зидарово и Крушевец, заплашвала и биела хората, които не искали да гласуват за избраника Панайот Рейзи – Станислав Губеров.

Същевременно “Катинарите” често биват забелязвани на събития на ГЕРБ-Созопол като заявяват своята подкрепа към кандидата на партията.
Напомняме, че кандидатите за кметове на созополското село Зидарово са двама – бивш зет и бивш тъст. Христо Бардуков е кандидат за кмет от МК „БСП за България”, а дългогодишният кмет Стойчо Петков е издигнат от ПП ГЕРБ.

Откъде идва поръчката за побоя над Христо Бардуков в разгара на предизборната кампания очакваме да се произнесе бургаската прокуратура.

Източник: mediamall.info