Слави Трифонов: Няма такава партия, няма такъв народ, няма такива хора

Слави Трифонов: Това е държавен преврат

С цел да се информирам, гледам националните телевизии във връзка с резултатите от местните избори. Аз много уважавам националните телевизии. Защото са национални и защото са телевизии. А в една от националните телевизии даже съм работил 19 години. И заедно с моя екип сме допринесли много и да е национална, и да е телевизия. Но това е друга история, която не е важна в момента.

Няма такава партия, няма такъв народ, няма такива хора

Та, гледам националните телевизии, с цел да се информирам кой печели, кой губи, кой колко кмета има, какви общински съветници и т.н. И те казват хората, тази партия има толкова кметове, онази има толкова общински съветници, Ваня Григорова ще обжалва, Васил Терзиев не може да си намери място от щастие. Обаче, стигне ли се до “Има такъв народ” и… перде. Националните телевизии мълчат. Няма такава партия, няма такъв народ, няма такива хора.

Гледам националните телевизии, нищо не казват за “Има такъв народ”. И ако аз съм свикнал на тяхното прекрасно отношение към мен, на техните водещи, на техните социолози, на техните политолози, на техните анализатори, то има много хора, които работиха съвестно, с достойнство и с всеотдайност за предизборната кампания на “Има такъв народ” и много хора, които гласуваха за “Има такъв народ”. И всичките тези хора заслужават уважение. Да, те заслужават уважение и аз дълбоко, искрено и безапелационно ги уважавам. И, за това, сега, като една национална телевизия, която обаче професионално си върши работата и не се прави, че нещо не е разбрала, не е чула, не е казала и не е излъчила, ще ви споделя истината.

А истината е следната: “Има такъв народ” на проведените местни избори печели 194 общински съветници в цялата страна (някои самостоятелно, а други в коалиции). И 67 кмета (някои самостоятелно, а други в коалиции). Включително, кмет на областен град. Град Ловеч.
От малък знам, че силата е в истината. Истината е такава, каквато ви я казах.