СДВР: Идентифицирани са полицаите, за които се предполага, че са превишили правомощията си на протеста

СДВР: Идентифицирани са полицаите, за които се предполага, че са превишили правомощията си на протеста

Вече има идентифицирани полицаи, за които се предполага, че са превишили правомощията си по време на протеста в четвъртък. Това е съобщил на вътрешния министър директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов според информация на Дарик.

Министър Стоянов свика в неделния ден директорите на СДВР и ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, за да го запознаят с предприетите след протестите действия.

Продължава анализът, какви са последствията в материално отношение за МВР. Организира се и помощ за пострадалите полицаи, съобщиха от министерството.

По време на щаба беше обсъдено и състоянието на пострадалите при безредиците хора, отбелязват още от МВР.

В петък „Продължаваме промяната – Демократична България“ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради ескалацията на напрежението по време на протеста в София. 

Премиерът Денков коментира, че вижда „определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи“. Днес той добави към тази си позиция, че неговото отношение към министъра на вътрешните работи ще се определи от това как той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие.

По думите му, огромното мнозинство от полицаите „действаха както трябва, без да прилагат насилие“, но „тези, които прилагаха насилие, трябва да бъдат разследвани и наказани“.