Руските сили с мълниеносна атака вкараха ВСУ в чувал и са на път да превземат Авдеевка

Руските сили с мълниеносна атака вкараха ВСУ в чувал и са на път да превземат Авдеевка

Руските военни Телеграм канали са в приповдигнато настроение и очакват съвсем скоро Авдеевка в Донецка област да бъде обкръжена, а силите на ВСУ на доста голям терен да попаднат в котел.

Ситуацията там наистина не изглежда никак добре за украинската отбрана, а днес руските сили затварят обръча около градчето с бързи темпове от две посоки. Авдеевка се намира съвсем близо до Донецк и е най-близкия населен пункт до окупирания областен център, който е под украински контрол.

Рано сутринта руските войски започнаха масирана и изненадваща огнева подготовка по позициите на ВСУ в Авдеевка. Изстреляни са били огромен брой снаряди, а освен артилерия са използвани и бомби ФАБ-1500. След артилерийската завеса руски десантчици са започнали атака откъм Красногоровка в посока към железопътната линия. В резултат на това руските въоръжени сили са се насочили към Бердичи – водят се боеве на подстъпите към него.

Силите на ВСУ не са успели да реагират на артилерийския обстрел. Някои от руските военни кореспонденти смятат, че са били поразени складовете им с боеприпаси.

Въпреки това в близко бъдеще може да бъдат прехвърлени подкрепления за стабилизиране на фронта, така че е важно да се затвърди постигнатият успех, пише руският военен ТГ-канал Рибар.