Путин на заседанието за размириците в Дагестан: САЩ и сателитите им сеят кървав хаос по целия свят

Полски фермери поискаха от Путин да въведе ред в Украйна, Брюксел и Полша

Враговете на Русия се опитват да използват драматичната ситуация в Близкия изток и други регионални конфликти за дестабилизация и разкол на нашето многонационално и многоконфесионално общество. За целта те използват най-разнообразни средства – лъжи, провокации и технологии хитри технологии на психологическа и информационна агресия.

Това заяви президентът Владимир Путин на свиканото от него екстрено съвещание за бередиците в Дагестан и напрежението в Близкия изток.

Както Епицентър.БГ пръв писа, снощи избухнаха размирици в дагестанската столица Махачкала, при които антиизраелски надъхана тълпа нападна летището с цел да залови и тероризира пристигащи със самолет от Тел Авив евреи. При сблъсъците с органите на редя бяха ранени петима цивилни и деветима полицаи. Обстановката бе овладяна след намесата на спецчастите за борба с масовите безредици от ОМОН. Арестувани са 60 души, други 150 са идентифицирани и се издирват.

В тазвечершното заседание участваха най-висшите държавни ръководители – шефовете на всички силови ведомства, на двете камари на парламента, премиерът Мишустин, външният министър Лавров, военният министър Шойгу, зам-председателят на Съвета по сигурността Дмитрий Медведев.

Вижте основните тезиси в изявлението на Владимир Путин:

– Събитията в Махачкала са инспирирани и през социалните мрежи, не на последно място от територията на Украйна чрез агентурата на западните спецслужби.

– Русия е един от лидерите на справедливия процес за изграждане на многополярен свят и за това се сражава и на бойното поле. Но САЩ искат да разделят Русия отвътре, да я отслабят и до посеят смут в обществото.

– Отговорните ведомства трябва да вземат твърди и своевременни мерки за защита на конституционния строй на РФ, правата на гражданите и междурелигиозното съгласие.

– Ситуацията в Близкия изток се използва от „геополитическите кукловоди“ за користни цели, „САЩ и техните сателити извличат печалби от арабо-израелския конфликт“. На САЩ не им е нужен стабилен мир в Светите земи.

– САЩ отслабват и губят своите позиции, „американският свят“ остава в миналото.

– Нищо не може да оправдае бомбардировките срещу стотици хиляди невинни граждани в Газа, които няма къде да избягат от смъртоносния огън.

– Когато гледаш окървавените и загиналите деца, как страдат жени, старци, как гинат медици, естествено юмруците се свиват, а сълзите напират в очите. Но не трябва да се ръководим от емоциите, необходимо е реално да оценяваме кой стои зад трагедията в Близкия изток — САЩ и техните сателити. Те стоят зад конфликтите в Украйна и други региони по света, те организират смъртоносния хаос, който им е изгоден. Сега стана очевидно, че тези поръчители действат открито и нагло.

– Западът отхвърля опитите за незабавно спиране на огъна в Газа, на нападки и тормоз е подложена дори позицията на ООН.

– Тези, които действително са на страната на правдата и справедливостта, които се борят със злото, с расизма и неонацизма, поощрявани от Запада, се сражават на фронта под Донецк, Авдеевка, при Днепър. Това са нашите войници и офицери. Там се решава съдбата на Русия, а и на целия свят, в това число и бъдещето на палестинския народ.

– Трябва да разбираме къде е коренът на злото, къде е онзи паяк, който се опитва да хване в мрежата си цялата планета и да постигне нашето стратегическо поражение на бойното поле. Използва заблудените в продължение на десетилетия украинци за целите си.

– Ключът към решаването на конфликта в Близкия изток е създаването на суверенна, пълноценна Палестинска държава.

– Колкото по-силна и сплотена е Русия, толкова по-добре ще защитим интересите си и интересите на страните, които станаха жертви на колониализма.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Още новини четете в категория Свят