АКТУАЛНИ

ПП-ДБ към Мария Габриел: Какви мерки ще се предприемат до края на годината, за да ни приемат в Шенген

Ще се извинят лъжците за бежанците и Шенген?

ПП-ДБ отправиха официално запитване към вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел какви мерки ще предприеме до края на годината за приемане на страната в Шенгенското пространство.

„Наблюдаваме непрекъснатите усилия на премиера акад. Николай Денков, както и на отделни народни представители от управляващото мнозинство, за ускорено приключване на процедурата по приемането ни в Шенген, но със загриженост отбелязваме по-слабата активност на Министерство на външните работи в отстояването на тази цел“, се казва в позицията на ПП-ДБ.

За да не рискуват евроатлантическата посока за развитие на България, те ще изискват от вицепремиера Габриел отчет за вяска седмица в писмена форма, пишат още от коалицията ПП-ДБ.

Мария Габриел е единственият представител на ГЕРБ-СДС в кабинета „Денков“. Миналата седмица в съвместна инициатива лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски с общо писмо поискаха от премиера Николай Денков да им се отчете какво е направило правителството, за да изпълни споразумението с протестиращите миньори и енергетици.