Пеевски: Няма да подкрепим идеи на Асен Василев, ощетяващи бизнеса или българските граждани

Делян Пеевски: Ако ПП-ДБ са разумни, няма да хвърлят държавата в криза

Няма да подкрепим идеи на финансовия министър, ощетяващи бизнеса или българските граждани. Асен Василев е длъжен да ни информира за предложенията си, а не да ги научаваме от медиите.

 

Това коментира съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред бТВ в отговор на въпроса стабилно ли е управлението и информирани ли са ГЕРБ и ДПС за намерението на финансовото министерство да емитира нов държавен дълг за 7,5 млрд. лв.

Надявам се това евроатлантическо мнозинство да изкара мандата си. Нещата в управлението са стабилни. Но липсата на информация трябва да приключи, категоричен бе Пеевски.

Той обясни, че едва днес финансовият министър е информирал председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев за желанието си да представи идеите си, но тази среща все още не се е състояла.

Делян Пеевски уточни, че мнозинството в парламента трябва да е предварително запознато по всички промени – и като заеми, и като изменения в бюджета, и като намерения за действия от страна на финансовия министър.

Ако някое предложение ощетява бизнеса и българските граждани, няма да бъде подкрепено от ДПС, категоричен бе съпредседателят на ПГ на ДПС.

Виждаме смущаващи неща, като например идеята за „донос-бонус“. От друга страна, ние държим ДДС за ресторантьорите да остане 9%, но финансовият министър не иска. Появяват се също така предложения за деклариране на всички командировъчни, което ние няма да допуснем, защото ще доведе до утежнения за бизнеса. Абсолютно ненужна бумащина, коментира Пеевски.

И настоя, че всички политики, които засягат бизнеса трябва да намират предварителна подкрепа, за да се случат. Ние от ДПС, винаги сме подкрепяли българския бизнес и българските граждани, напомни съпредседателят на ПГ на ДПС.

В отговор на въпрос за подготвяния от БСП втори вот на недоверие срещу правителство на тема национална сигурност, Делян Пеевски коментира: „Ще бъдем категорични в подкрепата си за правителството, разбира се. Това е пореден цирк. Искат да си правят реклама, за да ги има“.

 

 

Пеевски: Няма да подкрепим идеи на Асен Василев, ощетяващи бизнеса или българските граждани