АКТУАЛНИ

НАПРЕЖЕНИЕ НАД ЧЕРНО МОРЕ! Руски изтребител Су-27 поречи на американски разузнавателен дрон да навлезе в Русия

Русия свали украински дрон и снаряд "Ураган" над Белгородска област
Руският изтребител Су-27 попречи на разузнавателния дрон RQ-4B Global Hawk на ВВС на САЩ да наруши държавната граница на Руската федерация над Черно море. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, цитирани от ТАСС

На 15 октомври руските средства за контрол на въздушното пространство над Черно море засякоха въздушна цел, приближаваща се до държавната граница на Руската федерация. За предотвратяване нарушаване на държавната граница е вдигнат изтребител Су-27 от дежурните сили на ПВО, уточниха от ведомството. 

„Екипажът на руския изтребител идентифицира въздушната цел като разузнавателен БЛА RQ-4B Global Hawk на ВВС на САЩ. Когато руският изтребител се приближи, чуждият разузнавателен БПЛА направи завой от държавната граница на Руската федерация. Руският самолетът се завърна благополучно на родното си летище, нарушение на държавната граница на Руската федерация не е допуснато“, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

Полетът на руския изтребител е извършен в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води при спазване на мерките за безопасност, подчертаха от военното ведомство.