Кърджали ще се окаже спасението на БФС, кметът на града потвърди за България – Унгария

Кърджали ще се окаже спасението на БФС, кметът на града потвърди за България - Унгария

След като всички в Пловдив в един глас отказаха „Колежа“ да приеме евроквалификацията, сега във футболния съюз имат резервен вариант.

Става дума за „Арена Арда“ в Кърджали.

Кметът на Кърджали – Ерол Мюмюн коментира пред колегите от „Дарик“, че евроквалификацията между националните отбори на България и Унгария ще се проведе на стадион „Арена Арда“, но без публика. Ето какво каза още градоначалникът:

„Информацията е вярна, работим по въпроса. За нас ще е удоволствие и чест да приемем националите на България и този мач да се състои на нашия стадион, който отговаря на всички изисквания за да се проведе среща от този ранг.

Мисля, че ще се справим с организацията, всичко ще е на ниво. Ще се радваме да приемем футболистите на националния отбор, както и на Унгария.

Официална информация, за да излезе, чакаме УЕФА да приеме смяна на стадиона, всичко е на 99%. Внесена е в УЕФА молбата. С организацията няма да имаме никакви проблеми. Не съм запознат на 100% с логистиката, но мисля, че всичко ще е ОК. Мисля, че остава без публика, защото има наказание наложено този мач да се проведе без публика, не съм запознат толкова. Важното е да зарадваме всички фенове от Кърджали, област Кърджали и Родопите, да създадем една хубава атмосфера и празник за града. Стадионът на Арда е един от топ стадионите от България. Посрещнахме тук Апоел Беер Шева в Лига Европа.

Стадионът отговаря на всички изисквания. Не е моя работа, когато става въпрос за националния отбор, не е времето за протести. Трябва да прегърбим всякакви различия и да се обединим около каузата за националния отбор“, завърши Ерол Мюмюн.